Het opnieuw creëren van waarde aan het einde
WE MOETEN GERECYCLEERDE MATERIALEN IN ONZE VLOEREN VERWERKEN.
Om echt duurzaam te worden, moeten we de kringloop sluiten. Dat doen we door ons modulaire aanbod voortdurend te verbeteren en manieren te vinden om ze aan het einde van hun levensduur te recyclen. Wij ontwerpen ook vloeren die gemaakt zijn van gerecycleerde materialen, zodat je oude vloeren vandaag - en morgen - opnieuw kunnen worden gebruikt. Dat betekent dat je producten krijgt met tot 25% gerecycled materiaal uit bronnen zoals visnetten en afval na consumptie.
ton linoleum
ton vinyl
ton textiel
Lokale recyclingprogramma's opzetten
Totdat vloeren op wereldwijde schaal volledig circulair kunnen worden, zijn we begonnen met het ontwikkelen van oplossingen op regionale schaal door actief programma's voor het terugnemen van installatieafval aan te bieden in gevallen waar dit de meest duurzame optie is, rekening houdend met de ecologische voetafdruk van de noodzakelijke logistiek. Op deze manier kunnen we de huidige beperkingen omzeilen en vooruit gaan ter voorbereiding op morgen.
Back to the Floor-programma's lopen momenteel al in België, Zweden, Frankrijk, Nederland, het VK en de VS.
Laten we samen de circulaire ambities nastreven door het verzamelen van:
► Snijrestanten van installatie en gebruikte Marmoleum en vinyl vloeren.
► End of Life losleg vinylvloeren.
Recyclen is niet altijd een optie
We proberen niet al het vloerafval in onze eigen producten te recyclen. Dat klinkt misschien raar, maar soms kunnen we het gewoon nog niet en soms is het zelfs onverantwoord.
Er zijn veel manieren waarop we momenteel met reststoffen omgaan:
• Werken met grondstofleveranciers voor centrale recycling. Zo wordt er onderzoek gedaan naar chemische recycling van vinyl.
• Gebruik van materialen in onze eigen productie, zoals linoleum van consumenten, vinylschroot enz.
• Samenwerken met klanten om de levensduur van vloeren te verlengen of vloeren te renoveren.
• Samenwerken met externe partijen voor oplossingen. Bijvoorbeeld: Een deel van het linoleumafval wordt gebruikt als vulmiddel in de cementindustrie.
• Samenwerking met afvalverwerkingsbedrijven, bijvoorbeeld door onderzoek te doen naar biologische afbraak of anderszins zoveel mogelijk energie te winnen door verbranding.
Onze uitdagingen
Heb je een vraag over recycling en het einde van de levensduur van het product?
Bekijk hier de veelgestelde vragen