Net als kwaliteit en arbovriendelijke verwerkingseigenschappen, vormt duurzaamheid een vast uitgangspunt bij de ontwikkeling of verbetering van elk product. Hetzelfde geldt voor de productieprocessen, transport & logistiek en verpakkingen. Het laten recyclen van kunststof verpakkingen voor tegelzetters en stoffeerders, zoals emmers en jerrycans, betekent opnieuw een belangrijke stap voorwaarts.
Deze nieuwe recyclingservice is een baanbrekend initiatief dat duurzaamheid centraal stelt. Het idee achter de samenwerking is even simpel als doeltreffend. Klanten leveren hun lege, schraapschone emmers en jerrycans weer in en deze worden vervolgens 100% gerecycled. En meer dan dat, want ook de gebruikte krimpfolie en straps waarmee de pallets transportklaar worden gemaakt, worden meegenomen in dit circulaire proces. Het resultaat? Een volledig gesloten kringloop waarin gebruikte kunststof verpakkingen worden getransformeerd tot nieuwe, hoogwaardige materialen voor allerlei doeleinden.
Door samen te werken met recyclingbedrijven dragen we bij aan de transitie van lineaire naar circulaire verpakkingen. Hiervoor verzamelen we grondstoffen waarvan nieuwe PCR-verpakkingen worden geproduceerd. Het mooie hiervan is dat een ingeleverde gebruikte emmer of jerrycan weer tot een nieuwe verpakking wordt verwerkt. Een volledig circulair proces dus.
Het programma maakt het klanten nog makkelijker om deel te nemen aan het recyclingprogramma. Of zij hun gebruikte verpakkingen nu zelf verzamelen of inleveren bij een centrale locatie: al het ingezamelde verpakkingsmateriaal draagt bij aan de recycling. Na een pilotfase is het programma intussen verder uitgebreid, waarbij samen met tegelzetbedrijven en stoffeerders wordt gekeken naar eventuele verbeterpunten en hoe het inzameltraject verder kan worden verfijnd.
Deze recycleservice is niet alleen een mooie praktische oplossing, het vormt tegelijk een inspiratiebron voor klanten om ook bewust en actief bij te dragen aan duurzaamheid. Samen zijn we verantwoordelijk voor een schonere toekomst, waarin niet alleen de hoeveelheid afval vermindert, maar tegelijk waardevolle grondstoffen worden teruggewonnen en opnieuw gebruikt. Dit draagt merkbaar bij aan een circulaire economie en een duurzamere toekomst voor de bouwsector.