Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Moet je bij een nieuwe dekvloer altijd egaliseren voor je LiquidDesign aanbrengt?

Dekvloer is poreus

‘Ik kan hier kort en bondig antwoord op geven: ‘Ja’, zegt Linda. ‘Je moet altijd egaliseren bij een nieuwe dekvloer. Dit geldt trouwens voor zowel een anhydrietvloer als een zand-cementvloer. Waarom? Omdat zo’n nieuwe vloer poreus kan zijn. Breng je daar dan direct LiquidDesign op aan, dan krijg je gaatjes/kratertjes en/of bultjes in het oppervlak. Je LiquidDesign-vloer is dan echt mislukt. LiquidDesign is geen uitvlakmiddel waarmee oneffenheden in de vloer kunnen worden uitgevlakt.

Linda Wijnands

Volg het concept!

Ik wil meteen nog een misverstand uit de wereld helpen: alleen een primerlaag aanbrengen is ook niet voldoende. De enige goede werkwijze is als volgt. Breng de egalisatie aan op een vooraf geprimerde ondergrond (zandcement dekvloeren v.v. een primerlaag 044 en gebruik bij anhydriet dekvloeren 043). Gebruik als egaliseermiddel bij anhydrietvloeren de 920 of 925 en primer deze na droging met 2 lagen 043 Europrimer Alphy. Gebruik bij zand-cementvloeren de 960 of 975. Het is in dit geval voldoende om vooraf met één laag 044 Europrimer Multi te primeren. De egalisatie zorgt al voor een geslotener oppervlak. Met een goed dekkende primerlaag speel je namelijk echt op zeker en een bijkomend voordeel is dat de LiquidDesign vloer op termijn ook weer eenvoudig te verwijderen is.

primer 021

Verwijderen

De primerlaag over de egalisatie is dus allereerst functioneel, maar heeft nog een bijkomend voordeel. Het zorgt ervoor dat je LiquidDesign in een later stadium weer goed kunt verwijderen, zónder de egalisatielaag en ondervloer te beschadigen. Het LiquidDesign hecht namelijk aan de primerlaag. Mocht de vloer in de toekomst aan vervanging toe zijn, dan snijd je het LiquidDesign in banen en kun je de toplaag er met een stripmachine makkelijk uithalen, terwijl de egalisatielaag intact blijft. Ik neem tevens even een voorschot op de toekomst: we werken eraan om te kijken of LiquidDesign ook te recyclen is.

ondergrond

Smeren, mixen, prikken

Heb je de primerlaag aangebracht, dan kun je verder met LiquidDesign. Maak van tevoren een vloerenplan met een vakverdeling in vierkante meters. Zo houd je overzicht en voorkom je dat je een te dikke of te dunne laag aanbrengt. Werken met LiquidDesign is bovendien een teamprestatie. Het beste werk je met drie mensen. De 1e mixt, de 2e brengt liquidDesign aan en de 3e prikkerrolt. De prikkerroller zorgt voor ontluchting en verdeelt de kurk egaal in de massa. Het spreekt voor zich dat bij grotere vloeren vervolgens meer mensen (teams) nodig zijn.

LiquidDesign

Spelregels

LiquidDesign is een prachtig product, maar houd je voor een optimale vloer aan de spelregels. Doe je het op deze beproefde manier, dan geeft Eurocol garantie op het eindresultaat.’

Wil je meer tips over het aanbrengen van LiquidDesign, klik dan hier!