Vloerverwarming zien we steeds meer, vaak in combinatie met een warmtepomp. In Eurovisie hebben we regelmatig aandacht besteed aan de juiste werkwijze, met de nadruk op het opstook- en afkoelprotocol. En juist daar wringt tegenwoordig de schoen, want in de praktijk doet zo’n protocol soms meer kwaad dan goed. Daarom deze keer een ‘5 tips special’ over de zin en onzin van dit protocol.
Lees meer
Vloerverwarming als warmtebron wint steeds meer terrein. Niet voor niets, want - naast veel comfort - biedt vloerverwarming nog een aantal voordelen. Ten onrechte wordt nog weleens verondersteld dat aanleg en gebruik kostbaar zouden zijn. Niets is minder waar, want vloerverwarming is zowel voor bestaande bouw als nieuwbouw een voordelige optie. Vaak is het energiegebruik aanzienlijk lager dan verwarming met radiatoren, heteluchtverwarming of convectorputten.
Meer over vloerverwarming
Een elektrische vloerverwarming is verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals kabels en matten. Kabels kunnen in een egalisatielaag worden verwerkt; matten dienen onder of tussen een (cementgebonden-)lijmlaag aangebracht te worden.
meer over Het lijmen op elektrische vloerverwarming en tegels
VARIOTHERM VLOERVERWARMING VARIOKOMP is een systeem dat bestaat uit verschillende onderdelen. Op de ondervloer, bijv. een zand/cement dekvloer, wordt allereerst de COMPACT-PLAAT aangebracht. Dit is een gipsvezelplaat, een plaatmateriaal samengesteld uit gips en cellulosevezels waarin speciale noppen zijn gefreesd. Tussen de noppen wordt de VARIOMODULE BUIS vastgeklemd.
meer over Het lijmen op Technea Variotherm