Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2


Wees alert op een dauwpuntsituatie

‘Het dauwpunt is echt een ondergeschoven kindje’, zegt Technisch-commercieel adviseur Erik Schutte. ‘We letten altijd op omgevingstemperatuur en ventilatie, maar echt, een dauwpuntsituatie kan je project flink verknallen. Wees daarom altijd alert.

Lees meer

Hoe laat je een gipsgebonden egalisatie optimaal opdrogen?

‘Natuurlijk gelden hier de oude wetten’, zegt René van der Jagt. ‘Dus: goed ventileren, anders slaat het vocht terug en altijd het restvochtgehalte in de vloer meten voor je begint.

Lees meer

Hoe voorkom je het effect van strijklicht op je vloer?

‘Strijklicht is eigenlijk geen licht, maar een lichtinval’, zegt Technisch-commercieel adviseur Wim de Pee. ‘Het is het licht dat direct, dus niet gebroken door zonwering, op de vloer valt. Dit fenomeen is niet helemaal te voorkomen, maar als stoffeerder kun je er wel aan bijdragen om het effect ervan tegen te gaan.

Lees meer

Alle Eurocol-producten geschikt voor vloer met vloerverwarming?

‘Ik heb tot 2013 bij Forbo Flooring gewerkt en daarna vier jaar bij Meuwissen Bouwmaterialen’, zegt Liesbeth. ‘Toen ik bij Forbo Eurocol begon, heb ik me eerst eens flink ingelezen. In brieven en rapporten kwam ik steeds weer deze vraag en ons advies hierop tegen. Vandaar dat ik er in deze rubriek aandacht aan wil besteden. Het antwoord is trouwens: ja, alle Eurocol-producten, met uitzondering van de 691 Tegellijm, zijn geschikt voor een vloer met vloerverwarming. Voor een goed eindresultaat zijn er natuurlijk wel voorwaarden waar je je tijdens de verwerking aan moet houden.’

Lees meer

Vochtscherm: makkelijk en goedkoop

‘Pas als je een vloer gaat afsluiten, bouwt vocht zich op’, zegt Technisch-commercieel adviseur René van der Jagt. ‘Een vochtmeting kan een indicatie geven van vocht in een vloer, maar je moet zelf ook de risico’s inschatten. Een vochtscherm is nodig als een vloer niet vrijdragend en geventileerd is. Of bij nieuwbouw bijvoorbeeld als het restvochtgehalte nog te hoog is.

Lees meer

Hoe voorkom ik een sinaasappelhuidje?

‘Nee, we hebben het hier niet over cosmetica’, zegt Ferry. ‘Een sinaasappelhuidje kan ontstaan bij het egaliseren van anhydrietvloeren. Die zijn in renovatie en nieuwbouw steeds meer gemeengoed geworden. Zo’n gipsgebonden dekvloer wordt, anders dan bij een zand-cementvloer, in één keer op het vloeroppervlak gevloeid. Verwerkers bellen ons dan wel eens over het optreden van een sinaasappelhuidje (ook wel olifantshuid genoemd) in de egalisatielaag die is aangebracht op deze dekvloeren.

Lees meer

Hoe moeten verschillende dekvloeren worden voorbehandeld?

Er zijn verschillende soorten en kwaliteiten dekvloeren, die allemaal een verschillende voorbereiding vereisen. Daarom is het belangrijk om voorafgaand aan het egaliseren en verlijmen de vloer eerst goed te beoordelen en voor te behandelen. Dit kan problemen in de toekomst voorkomen.

Lees meer

Hoe te egaliseren onder zomerse omstandigheden?

Als het zomer is krijg je vaak te maken met warme dagen, zonlicht en oplopende temperaturen. Die kunnen het resultaat van je egalisatie nadelig beïnvloeden.

Lees meer